Blog: Vásároljunk vagy béreljünk összecsukható sátrat?

Vásároljunk vagy béreljünk összecsukható sátrat?

21.12.2018 · Administrátor

Nem tud dönteni, hogy vásároljon vagy béreljen-e árusító sátrat? Adunk pár tanácsot, hogy dönteni tudjon idegeskedés nélkül

Nagyobb partit tervez a szabad ég alatt, esetleg vásárban szeretné bemutatni termékeit? Természetesen mindkét esetben szüksége lesz összecsukható harmonika sátorra. Ilyenkor jön a kérdés: vásároljunk vagy béreljünk sátort?

Amennyiben meggyőződése, hogy a sátorbérlés olcsóbb mint a vásárlás, ez sajnos tévedés. Összehasonlítunk pár tényezőt, és részletesen leírjuk, hogy mi mennyibe kerül és mit is kapunk pénzünkért cserébe.


Hogyan döntsünk helyesen


Döntésünket természetesen az is lényegesen befolyásolja, hogy milyen sűrűn fogjuk a sátrat használni. Amennyiben gyakran szervez otthoni összejövetelt, kerti partit, 

vagy kiállításokon, vásárokon vesz részt, mindenképpen előnyösebb megvásárolni a sátrat. Nagyjából a sátor árának az 1/3 részét teszi ki az egyszeri bérlés ára. Így értelemszerűen ha háromszor használatba kerül a sátor, már sokkal jobban megérte megvásárolni.Nézzünk után,a miért mennyit fizetünk bérléskor. A bérlés ára elsősorban a sátor méretétől függ. Kisebb sátor bérlése nagyjából 10000-15000 forint/nap között mozog. A nagyobb sátrak ára 18000-35000 forint/nap. Eléggé meglepő, hogy külön díjat számolnak fel olyan banális dologért, mint pl. a segítségnyújtásért a felállításnál.  Számlázhatnak továbbá a felállításért-lebontásért, és ezek az összegek bizony nem alacsonyak... Fizetni kell azért, ami a sátor felállításakor a legegyszerűbb és leggyorsabb dolog - hiszen harmonika sátorról beszélünk! Pár pillanat alatt segítség nélkül is bír vele bárki.

Természetesen használattal a sátrak sérülnek, veszítenek esztétikai értékükből. Mi bérléskor egy tökéletes terméket várunk, sok esetben azonban ez nem így van, és felállításkor szembesülünk a ténnyel, hogy egy használt, esetleg sérült, de sok esetben egyáltalán nem újszerű sátort kaptunk. Az esztétikus, minőségi prezentáció helyett bizony előfordulhat, hogy kellemetlen élményben lesz része vásárlóinknak, vendégeinknek, mivel az első benyomás minden esetben mérvadó. A nem megfelelő első benyomás viszont nagy kárt tehet hírnevünkben, ezért nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni és meglepődni a sátor minőségén bérléskor.

A bérleti díj még nem biztos, hogy az egész összeg, amit fizetnünk kell bérléskor. Rossz időjárás esetén előfordulhat, hogy a sátor megsérül, eltörik a váz, kiszakad a ponyva. Ezt sajnos nem tudhatjuk előre, így számolnunk kell az esetleges többletköltségre is.  


Szeles idő esetén problémánk adódhat a nem megfelelő minőségű-erősségű vázzal, valamint a nem elégséges minőségű, esetleg nem vízhatlan ponyvával is. Amennyiben a sátor bérlését hosszútávra tervezzük, a bérlés napi díja ezzel egyenes arányban csökken.  A feltüntetett árak általában napi díjak, melyek egy hétvégére szólnak, tehát péntekre, szombatra és vasárnapra. Számolnunk kell azzal is, hogy foglalót  kell majd fizetnünk. A foglalót a sátor sérülése esetén nem kapjuk vissza, abban az esetben sem, ha nem tehetünk a sérülésről- pl. erős szél, hirtelen vihar esetén. Itt ismét megemlítenénk, mennyire fontos, hogy a bérelt sátor jó minőségű legyen.


A sátor bérlés előnyei

  • egyszeri használat esetén árban előnyösebb mint a vásárlás
  • nagyobb sátor esetén a felállítást/lebontást tartalmazhatja az alapár


A sátor bérlés hátrányai

  • egyáltalán nem biztos, hogy az adott időben lesz bérelhető sátor
  • a használatból eredendő károkért felelősséget kell vállalnia a bérlőnek
  • szállítási díj 

A saját, jó minőségű sátor kétségen kívül jobb befektetés. Egyszeri nagyobb kiadással jár, viszont biztosak lehetünk a sátor minőségében, esztétikai megfelelőségében, a jótállás alatti és utáni szervizben. Mindemellett nagyon fontos tényező, hogy bármikor és bárhol pillanatok alatt rendelkezésünkre áll.


Mi ez Ön véleménye erről?
  

Megosztani a Facebookon