Blog: Tetőponyva pótalkatrés

Tetőponyva pótalkatrés

06.03.2019 · BRIMO quality manager

Ez a cikk segítséget nyújt azoknak, akiknek szükségük van egy más márkajú sátorpponyvára, mint a konstrukciója, kérem olvassa el a cikket ha pótalkatrészként szeretne ponyvát rendelni.

Szüksége van új tetőre? Töltse ki az űrlapot.Úgy döntöttünk, hogy elmagyarázzuk Önnek az összecsukható sátrak pót tetőponyvával kapcsolatos problémákat, okokat, hogy miért nem  akarunk bekeresni az Ön tudatlansága miatt. Tudjuk, hogy a tetőponyvák nem ülnek más vázra. 

Célunk az hogy elégedett vásárló legyen, így ha valakinek szüksége van egy tetőrponyvára amely  nem BRIMO márájú, el kell utasítanunk. Nem adunk el tetőponyvát ha tudjuk, hogy nem fog illeni az Ön vázára.

A legfőbb okok miért nem illik a tetőponyva bármilyen vázra

1. A konstrukció kerülete

Európában több tucat gyártó van, akik első pillantásra ugyanazt az árut kínálják. Azonban a sátor mérete 3x3m szinte soha nem 300x300cm, és mi sem vagyunk kivétel ... A tetőponyvák egy adott vázra vannak varrva.

Ha például a tető rövidebb, -2cm-vel , mint a váz, akkor nem tudja bebiztosítani a vázat, vagy a másik esetben a tetőponyva megrepedhet.

Ha a tető szélesebb, például kb. +5 cm-el, akkor nagy lesz a vázra, ahol a víz fog állni eső esetében, vagy a szél magkárosítja a tetőponyvát.

2. A tetőponyva csúcsa

Még akkor is, ha a szerkezet pontos kerületét lemérné, kell tudni  a sátor csúcs magasságát is, amely a sátor etején feszíti a tetőponyvát.

Ha sátor  csúcsa + 10 cm-rel hoszabb, mint a csúcs amelye szerint más gyártó varta meg a tetőponyvát, akkor a tető merőleges része (a gallér, a fedél) nem ül a szerkezetre, még akkor sem, ha a szerkezet azonos kerületű (pl. 290x290cm).

Ha a csúcsa -10 cm-rel rövidebb, úgymond csatornák keletkeznek, ahol víz fog állni, és a szél kikoptatja a tetőponyvát mert nem lehet rendesen kifeszíteni.

3. A tető rögzítése 

Ha talál egy olyan eladót, aki pontosan ugyanolyan méretű vázakat kínál, és azt gondolja, hogy ha épp úgy néz ki a váz akkor biztosan egyformák, téved.

Minden gyártónak más típusú rögzítő rendszere van. A tetőponyva 4-12db darab rögzítőszíjjal van rögzítve a vázhoz.  Ezek a szíjak pontosan centiméterre vannak varrva a ponvára a váz szerint.

4. Egyéb 

Ha legyőzi ezt a 3 problémát, a tetőponyvának még mindig nem kell ülnie, még akkor is, ha valóban közel áll a sikerhez. Több ok miat, amelyeket nehéz megmagyarázni.

Ha nem tudja leküzdeni ezt a 4 problémát,  és úgy dönt hogy méretre varattat egy tetőponyvát, gondoljon arra hogy ez igen drága. Többe kerülne mint egy vadonatúj sátor vásárlása.

Annak érdekében, hogy elégedett legyen az új tetővel, a tetőponyvának azonos vázra kell lenni megvarva, és nem másra vagy hasonlóra.

Megértjük Önt!

Gyakran találkozunk a azzal, hogy a sátrat ajándékként kapta, amelye nincs megjelölve, és ezért már nem tudja, hogy ki a gyártó /elárusító. Vagy vannak olyanok akiknek évek során szolgált a sátor, és már nem tudják, hogy ki a gyártó / elárusító, mert a sátor nem rendelkezik jelöléssel. Ezek az okok miatt a BRIMO logója minden tetőn megtalálható, és ha elveszíti a dokumentumot, elég fotót küldeni a sátorról, és eladjuk a tetőtponyvát. A tetőt tiszta lelkiismerettel fogjuk eladni, úgy gondolva hogy a tetőponyva ülni fog a vázra.

Képzelje el hogy a piacon márkátlan gépkocsikot megvásárolhat. Vásárol egy ilyen autót, és idő utánn pótalkatrészt kell cserélni. Gondolja, ha olyan autóval jön a servizbe amely a Škoda Fábi-ra emlékezteti a Škoda kicseréli az alkatrészt? És ez ugyanolyan a gond mint a tetőponyvával.

A BRIMO összecsukható sátrakkal nem találkozik ilyen gondokkal. Érdemes márkás árut vásárolni, amely minőséget, kivállóságot, egyediséget kínál.

Köszönöm


Megosztani a Facebookon