Blog: Hogyan tároljuk a harmonikasátrat?

Hogyan tároljuk a harmonikasátrat?

07.11.2018 · Administrátor

A helyes tárolás meghosszabbítja a sátor élettartamát


Már sokat írtunk arról, hogy hogyan és mire használhatjuk az összecsukható sátrat, milyen alkalmakkor nyújt segítséget, hogyan válasszunk sátrat, hogyan tehetjük eredetivé sátort egy logóval vagy családi fénykép segítségével. De tudja, hogyan kell kezelni az állványt és hogyan legjobb tárolni?


Talán úgy érzi, hogy a tárolás nem éppen fontos téma, de mi bebizonyítjuk az ellenkezőjét, és segítünk, hogy hosszú ideig élvezhesse előnyeit.


Lássunk tehát néhány jó tanácsot, melyek meghosszabbítják élettartamát.


A tárolás előkészületei nagyon fontosak. A sátornak mindenképpen 100% száraznak kell lennie. Amennyiben nedvesen csukja össze a sátrat, megpenészesedhet , és használhatatlanná válhat. Tapasztalatból tudjuk, hogy a 

sátortulajdonosok jelentős része. a garázsban illetve a pincében tárolja sátrát. Az alacsonyabb hőmérsékletű helységekben hamarabb károsítja a nedvesség és penész. A legmegfelelőbb tárolási megoldás mindenképpen száraz és alacsonyabb hőmérsékletű helyen, a hozzátartozó védőtokban Az alacsonyabb hőmérséklet azért megfelelő, mert meggátolja a mikroorganizmusok, penész fejlődését,terjedését. Ugyanennyire fontos sátrunkat védeni a rágcsálóktól. 


A helytelen tárolás ismérvei


Amennyiben a sátor ponyváján lyukakat figyelünk meg, molyok, egerek tehettek kárt benne. Ha sötét foltok jelennek meg a ponyván, nem megfelelő, nedves helyen tároljuk. Ha a sátort nem a megfelelő védőtokban tároljuk, illetve rosszul zártuk azt, vastag porréteg lepheti be, amit nehezen tudunk eltávolítani maradandó nyomok nélkül.

Minden bizonnyal szeretné kiküszöbölni az összes olyan tényezőt, mely károsíthatja sátrát, és a felállításánál nem szeretne kellemetlen meglepetést. Éppen ezért minden alkalommal bizonyosodjon meg arról, hogy a sátor tárolása megfelelően megoldott, ezzel elkerülhető számos kellemetlenség.Megosztani a Facebookon